От брашното, водата, оцета, 1/2 чаена лъжичка сол и 1 супена лъжица растително масло се омесва банично тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да отлежи около 30 мин. Оризът се сварява в подсолена вода (съотношение 1:3), отцежда се и се смесва с натрошеното сирене и разбитите яйца. Тестото се разточва на две кори - първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата. Тавата се намазва обилно с растително масло и в нея се поставя голямата кора (краищата й да останат навън от ръба на тавата), напръсква се с останалото растително масло и се покрива с равномерен пласт от плънката. Отгоре се поставя втората кора. Краищата на първата кора се прегъват навътре и се увиват като венец. Приготвеният клин се намазва с разтопеното краве масло и се пече в умерена фурна до леко зачервяване.